lauantai 3. toukokuuta 2014

Älä tule paha kakku, tule hyvä kakku

Ah, nyt tiedän miksi kakku onnistui vain 70 prosenttisesti! Muistin vasta äsken tuon "loitsun", joka päätyi otsikoksi -sehän olisi pitänyt lukea ennen leipomisen aloittamista ja vielä kertaalleen ennen uunia..



Selailin Lakritsi-kirjaa ja sain inspiraation leipoa sokerikakkua johon tuli appelsiinia ja tietenkin lakritsia. Makuyhdistelmän lisäksi inspiroi se, että lähes kaikkia aineksia oli jo valmiiksi kaapissa. Edellisestä kuivakakun leipomisesta olikin vierähtänyt kymmenisen vuotta. Kun ne tuppaavat olemaan yllättäen kuivia ja tylsän makuisia (sorry kuivakakkuintoilijat).
Leivoin huolellisesti ohjeen mukaan -siis voitelin ja korppujauhotin vuoan, testasin kakun kypsyyden metallitikulla. Muttamutta se ei millään lähtenyt vuoasta irti.. Äkkiä netti auki ja googlettamaan mikä avuksi. Lopulta kylmät kääreet vuoan päällä (olisin ehkä tarvinnut jo itsekin) tekivät tehtävänsä ja sain kakun irti -melkein kokonaan.





Vieno appelsiinin ja lakritsin maku on herkullinen, kermavaahdolla ja ilman ♥. Toisaalta on ihan kätevää, että osasta kakkua tuli ihan automaattisesti "pappilan hätävara" materiaalia..


 
Pääsiäinen ja vappu menivät jo, mutta kauniit pullot jäivät. 
Taidankin säästää ne syksyyn ja täyttää itsetehdyllä mehulla. Ehkä niitä jopa kerääntyy lisää; kesän aikana on ainakin juhannus, allekirjoittaneen synttärit ja tämän jälkeen oonpuolesvälisneljääkymmentä-kriisi.



Tulppaanit ja narsissit ovat vielä tiukasti kiinni. 
Päätin ottaa kukinnasta vähän förskottia ja keräsin tänään pari kaunokaista maljakkoon.



Yritin uudestaan kuvata kattiloita ja saippuakuplia. Siinä puuhassa, jos jossakin tilanteet menevät nopeasti ja kameraan kohdistuvan vesivahingon mahdollisuus on melkoinen (huh, se olisi kauheaa). Toivottavasti huomenna sekä sää, kattilat ja Hra K ovat suosiollisia, jotta saisin kivoja saippuakupla-kuvia (erityisesti laitan toivoni listan ensimmäiseen ja viimeiseen).

16 kommenttia:

  1. Kakku! Tällä asunnolla en olekaan kokeillut tehdä kuivaakakkua. Edellisellä ei onnistunut, siellä oli kai uuni jotenkin huono ja kakku ei noussut ikinä, sitä edellisellä onnistui kyllä. Kyllähän niitä joutaisi joskus tekemään, varsinkin kun mua ei haittaa se "tylsä maku" (jota se kyllä kieltämättä vähän on) ;)

    Saippuakuplakuvat on kyllä kauniita. Toivottavasti sää ja herra K suosii! Mielellään Sulo ja Robert myös ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myönnettäköön, että olen ollut turhan epäluuloinen kuivakakkuja kohtaan! Tässä maistuu kivasti appelsiini ja vähän lakritsi.

      Olen muuten ihan unohtanut koko saippuakuplien kuvauksen, tosin sää on ollut hyvin epäsuosiollinen.

      Poista
  2. Mutta maistui kuitenkin hyvältä? Ulkonäöstä viis, sisin on se tärkein:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi maistuu hyvälle, eikä ulkonäön ole niin väliä, kun kahdestamme täällä mutustetaan :)

      Poista
  3. Hyvännäköinen kakku siitä tuli ja jos makukin on kohdallaan niin onnistui hienosti. Itse olisin varmaan syönyt kakkuni vuoasta :)
    Meillä puhalleltiin pääsiäisenä saippuakuplia ja nautittiin kuplivaa juomaa. En halunnut pilata muiden juhlatunnelmaa tarttumalla kameraan vaikka saippuakuplat ovat lumoavan kauniita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saippukuplien puhaltelu ja ihastelu on kivaa, vieläpä isommalla porukalla -kuvia otetaan jos muistetaan :)

      Poista
  4. Kakku kermavaahdolla näytti törkeän herkulliselle! Kylmät kääreet... miksen älynnyt kun oma kakkuni jäi jumiin :)
    Oletkos kokeillut ripsauttaa (1½dl) taviskakkuohjeeseen leivontatarvikehyllystä löytyvää turkish pepper -rouhetta? Siitäkin tulee tosi hyvä lakukakku!

    Kissat ja saippuakuplat on muuten aina varsin kelpo hupia, niin kissoille kuin kissaihmisillekin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä Me Like! Täytyykin kokeilla tuota turkinpippuri-rouhetta -jos oikein innostun leipomaan kakkuja.
      Saippuakuplat ovat varsin halpa huvi. (Kesällä voisi käyttää isoa ämpäriä ja verkotonta sulkapallomailaa, jos niillä tulisi oikein mahtikuplia ;)).

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Kiitos Irmastiina! Appelsiinin ja lakritsin yhdistelmä on kokeilun arvoinen.

      Poista
  6. Oih, nyt tuli himo mennä puhaltelemaan saippuakuplia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kissatkin (ehkä) tykkäisivät saippuakuplista :)

      Poista
  7. Hei, löysin googlen kautta sun blogiin ja nyt oon selaillut jo postauksia pitkälle taaksepäin :) Rakastuin sun olohuoneen nojatuoleihin ja "50-luvun nojatuoli"-haulla tänne löysinkin. Oon etsinyt tuollaisia pitkään enkä löydä mistään sopivia. Kaikki ovat yleensä matalammalla selkänojalla. Ilmoittele siis mulle, jos haluat joskus niistä eroon ;D Jään seuraamaan sun mukavan tuntuista blogia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Jane! Mukavaa, että löysit tänne blogiin.
      Olohuoneen nojatuolit ovat perittyjä, joten ihan äkkiä niistä ei luovuta ;) Tori.fi:ssä tai huuto.netissä on aina välillä ollut samantapaisia tuoleja -onnea etsintään!

      Poista
  8. Mitä ulkomuodosta, jos maku on kohdallaan! :)
    Kissat ja saippuakuplat on tosiaan varsin hauska yhdistelmä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakku on hyvää vauhtia hävinnyt. Imeisestikin tuoksukin on kohdallaan, koska kaffetauolla työkaveri kehui hyvää tuoksua :)
      Meidän kattilat ovat vähän arkatassuja saippuakuplien suhteen :D

      Poista

Kiitos kommentista!